Martijn Laar (Rabobank) over accountability

19 augustus 2014 om 19:01 door PIM Redactie

Martijn Laar (Rabobank) over accountability

Accountability is onmisbaar voor de verdere professionalisering van het marketingvak en daarom organiseert het Platform Innovatieve marketing op dinsdagavond 2 september dekennissessie Accountability. Vanaf 17:30 tot 21:30 praten vier topsprekers u in razend tempo bij over dit onderwerp. We spraken alvast met Martijn Laar, teamleader marketing van Rabobank Utrehct, één van de sprekers van 2 september.

Waar kom je vandaan en wat doe je nu? "Ik werkte eerst 10 jaar bij Philips, waarvan 2½ jaar vanuit Hong Kong. Daarna werkte ik 7 jaar bij Berenschot. Daar hield ik mij bezig met marketingstrategie, de organisatie en accountability, vooral in de agro-food, industrie en financials. Sinds 2012 werk ik bij Rabobank Utrecht, ik focus me op lokale marktbewerking, zichtbaarheid, imago en relatiemanagement. In 2011 ben ik gepromoveerd aan Nyenrode op marketingstrategie en portfoliomanagement. Tevens (Co)auteur van 3 strategie- en marketingboeken, docent op Nyenrode, Hogeschool Utrecht en de Utrechtse Ondernemers Academie."

Wat moet iedereen weten over accountability? "Alleen door accountable te zijn op prestatiefactoren die direct afgeleid zijn van de businessdoelstellingen, levert marketing aantoonbaar toegevoegde waarde."

Wat is een veel gemaakte fout als het gaat over accountablity in marketing? "Meten wat we als marketeers zelf belangrijk vinden in plaats van de bijdrage aan de business aantonen aan niet-marketeers (sales, control, directie)"

Wat staat er bovenaan je to-do lijst? "De marketing KPI’s van nice to know naar need to know op de directieagenda krijgen."

Wil jij ook aan de slag om jouw activiteiten binnen de marketingafdeling te verklaren en te verbeteren? Kom dan naar de kennissessie Accountability in Marketing, op 2 september vanaf 17:30 in Utrecht. Bekijk het volledige programma en schrijf je in!

Andere trendrapporten

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox