Mixero: nieuwe Twitterclient & Tweetdeck-killer!?

30 mei 2009 om 22:56 door PIM Redactie

Mixero: nieuwe Twitterclient & Tweetdeck-killer!?

Dit zijn van die momenten dat woorden eigenlijk niet genoeg zijn. Gisteren kreeg ik de kans om een übervette nieuwe Twitterclient te testen, Mixero. Natuurlijk kwam ik hier niet uit mezelf op, dus een klein bedankje aan Pieter Bas is hier wel op zijn plaats. Het verkrijgen van de beta was heel simpel: gewoon @mixero volgen op Twitter en roepen dat je de beta graag zou willen proberen. Krijg je vanzelf een downloadlink en inlogcode. Nu de hamvraag: is Mixero een Tweetdeck-killer of niet? De eerste beelden zijn veelbelovend. Kijk maar eens naar de video (die ik gelukkig op YouTube vond, want via de website van Mixero kon hij niet gekopieerd worden):
Mixero video op YouTube
Afgezien van het fancy accentje waarmee (waarschijnlijk) de maker de werking van Mixero uitlegt, belooft het veel goeds! En er wordt hard aan gewerkt om het beter te maken. De maker(s?) van Mixero zijn erg blij met elk commentaar op de client. De eerste update werd mij vanochtend bij het opstarten alweer aangeboden. Voor mij een teken dat er hard aan gewerkt wordt om de beta klaar te maken voor release.

De applicatie

Mixero is een Adobe Air applicatie, wat het één en ander aan coole graphics mogelijk maakt. Installeren gaat trouwens ook supersnel. Na het intypen van mijn gebruikersnaam en wachtwoord en de betacode, start de applicatie op, wat er best vet uitziet:

mixero startscherm

Het geheel is een beetje Twitter-blauw gehouden. Ik persoonlijk vind dat geen enkel probleem, maar Pieter Bas riep al heel snel dat ie graag de kleuren wilde aanpassen, zoals bij Tweetdeck. Nu heb ik nog niet vernomen of die mogelijkheid er nog ingebouwd wordt, maar lijkt me op zich niet heel moeilijk te realiseren, dus dat komt wellicht nog.

De functies

De eerste functie die wordt uitgelegd, en ook best significant aanwezig is, is de groepeerfunctie. Rechts verschijnt direct een lijst met contactpersonen. Als je daar met de muis overheen gaat verschijnt er direct een knop om iemand toe te kennen aan een groep. Die groep kun je op dat moment aanmaken, of je selecteert een eerder aangemaakte groep. De gegroepeerde contactpersonen verschijnen boven de lijst ongegroepeerde personen. Tot zover niks bijzonders natuurlijk. Maar je kunt er vervolgens voor kiezen bepaalde groepen in de Active List te plaatsen. Dit houdt in dat hun updates links verschijnen en dat in het midden het groepsicoon met het aantal updates en direct messages komt te staan. activelist

Panelen en iconen

Het middelste deel is trouwens erg leuk. Normaal blijft Mixero bovenop andere schermen staan, maar als je een ander scherm activeert, zoals een browser, minimaliseert Mixero, maar drijven de groepsiconen naar rechts en blijven bovenop de applicatie staan. In browsers is dit heel erg lekker, want meestal wordt de ruimte rechts niet gebruikt op websites. Zo kun je op elke site in de gaten houden of een groep al updates heeft. Als je over het cijfer heen gaat krijg je de update ook te zien, dus je hoeft niet per se de applicatie weer te activeren om je tweets te lezen. icons on top Je kunt bepaalde schermen die je in het linker paneel geopend ook in een nieuw scherm openen. Afhankelijk van of je dit scherm altijd boven wilt hebben of niet, minimaliseert het tegelijk met de rest van het paneel. Ikzelf ben daar nog niet helemaal over te spreken, want het werkt nog niet helemaal te gek, maar het principe is leuk. Deelbaarheid is sowieso een goed idee in dit geval, zeker als je je @replies ook graag in een apart scherm ziet, of je favorieten.

Andere leuke features

Wat verder ook een erg leuke feature is, is dat je kanalen kunt aanmaken. Wil je dus alles van #momo lezen, dan maak je simpelweg een kanaal aan, dan verschijnt alles vanzelf in dat kanaal. Handig! Verder kun je alle direct messages ook filteren op incoming en outgoing, en kun je updates nog filteren, replies verbergen uit de updates, alleen alle ongelezen berichten tonen en je kunt alles als gelezen markeren. Verder zit er een hele handige deleteknop, die veel duidelijker aanwezig is dan in Tweetdeck (waar ik hem echt moest zoeken!). mixero-delete-knop Maarrr, de vetste functie vond ik eigenlijk dat je conversatie kunt teruglezen! Bij Tweetdeck moet je dan klikken op 'in reply to' en dan ga je naar de browser, alwaar je de bijbehorende tweet kunt lezen. Mixero maakt het retesimpel. Al nadat je zelf gereplied hebt toont Mixero de conversatie, maar ook van anderen kun je de conversatie volgen! Zo weet je dus altijd waar iemand op gereageerd heeft, dat scheelt weer onbegrepen berichten en nutteloze tweets als: "uhm, wat bedoel je nou?" (mij al regelmatig overkomen). Zeker als mensen pas na een paar dagen op een tweet reageren, is dit een handige feature, want ik weet na twee dagen echt niet meer precies wat ik allemaal getweet heb. follow conversation Nou goed, verder kun je met Twitpic een foto direct uploaden, en je kunt ook kiezen of je automatische url-shorteners wilt gebruiken en zo ja, welke dan. En wil je de iconen niet op je desktop laten drijven, dan zet je dat uit. Meer opties zijn er trouwens niet echt om te kiezen. API gebruik kan nog niet worden ingesteld en ook kleuren kun je niet zelf kiezen. Ik wil bijvoorbeeld mijn Mixero een beetje paars hebben zoals je begrijpt ;). Maar verder: echt een prima applicatie! Al erg goed ontwikkeld voor een beta en ik zie wel grote potentie! Het oog wil ook wat, en wat dat betreft is het absoluut een Tweetdeck-killer, want zeg nou zelf, zo slick ziet Tweetdeck er echt niet uit! Nu nog de integratie met Mobypicture en wat instellingsopties en dan vind ik het het dikke prima. Het is qua gebruik wel even wennen buiten Tweetdeck, ik update nu lang niet zoveel als ik deed met Tweetdeck en dat komt denk ik toch doordat het updateveld wat ondergeschikt is aan de rest van de visuals. Al helpt het natuurlijk wel tegen Twitterverslaving zo :P. Dus eigenlijk is dat niet zo erg.

Conclusie: Mixero is vet gaaf!

Ik zeg: hou deze applicatie in de gaten! Hij komt uit voor Windows en Mac en ze zijn nog bezig met een app voor de Iphone. Als ik dit een cijfer moet geven, dan krijgt het nu al een dikke 7,5. Met wat verbetering zou ie absoluut naar een 8,5 moeten kunnen stijgen. En voor degenen die het programma ook al getest hebben: wat vonden jullie ervan? Deze blogpost verscheen ook op Anneliesje.nl. Als jij Mixero ook hebt getest, dan hoor ik graag je reactie!

Andere trendrapporten

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox