Charelle Akihary (Heijmans) nieuwe voorzitter Platform Innovatie in Marketing

Algemeen 6 oktober 2022 om 10:21 door PIM Redactie

Charelle Akihary (Heijmans) nieuwe voorzitter Platform Innovatie in Marketing

Charelle Akihary Heijmans-HR.jpg

Op 1 november start Charelle Akihary (Heijmans) als voorzitter van het bestuur van Platform Innovatie in Marketing (PIM). Zij volgt hiermee Yvonne Nassar op, die de functie ruim vijf jaar vervulde. Charelle: ‘Als marketeers kunnen we betekenisvolle impact maken. PIM helpt daarbij met een sterk netwerk, visie en vernieuwing.’

Charelle Akihary is marketingstrateeg bij bouwbedrijf en vastgoedbeheerder Heijmans. Als changemaker en ervaren marketeer werkt ze aan strategische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals de woningnood, energietransitie, leefbare schone steden en duurzamer bouwen. Eerder hield ze zich bezig met mondiale merkstrategie, innovatie en complexe transformaties bij onder andere Danone (B-corp) en Whirlpool EMEA. Charelle brengt dingen in beweging en heeft een passie voor de menselijke kant. Ze werd op 4 oktober tot voorzitter benoemd tijdens de Algemene Ledenvergadering van PIM, tijdens het PIM-event Port of Rotterdam. 

Voortzetten impact marketing

Yvonne Nassar (Van Gogh Museum) draagt de voorzittershamer met enthousiasme en vertrouwen over aan Charelle: ‘Na 5,5 jaar is het een goed moment om ruimte te maken. Charelle heeft een veelzijdige achtergrond op marketing- en innovatiegebied, is een verbinder en aanpakker. Ik ben trots op wat we de afgelopen jaren met PIM bereikt hebben: de professionalisering van de organisatie, de nieuwe strategie en visie van marketing als impactmaker, het Marketing Manifest dat we samen met de marketingcommunity ontwikkelden, de actuele kennis- en netwerkevents, inclusiviteit in alle gelederen en het experimenteren. Ik ben ervan overtuigd dat Charelle een verdere impuls kan geven aan deze ontwikkelingen. Ik dank het PIM-bestuur, het team, de partners en iedereen in de PIM community voor de fijne samenwerking en inspiratie de afgelopen jaren. En ook alle marketeers die aan de slag gingen met onze trendrapporten en vanuit ons mooie vak hun schouders zetten onder maatschappelijke vraagstukken en duurzame groei.’

Met visie en verbondenheid

Charelle vindt dat marketeers een belangrijke rol hebben in het creëren en versnellen van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen: ‘Ik zie marketeers echt als regisseurs van waarde in organisaties, de markt en de samenleving. Door te luisteren naar de klant en de maatschappij, en door te acteren en anticiperen op marktontwikkelingen, stimuleren we dat organisaties meer gaan werken als een dynamisch en adaptief systeem en zo een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Dit is in lijn met de visie van PIM.’

‘PIM ondersteunt marketeers daar ook bij,’ vervolgt Charelle: ‘Ten eerste door de kracht van samenwerken. Ensemble c’est tout. Je kunt niets alleen. Sparren met andere marketeers, juist buiten je eigen organisatie, geeft nieuwe inzichten en brengt je verder. Ten tweede door de kennis, visie, vernieuwing en verbinding binnen het netwerk. Om als marketeers betekenisvolle impact te maken, moeten we een stap naar voren zetten; marketinginnovatie met een doel. Het Marketing Manifest is daarbij een geweldig light house. Het geeft richting aan die impact en stimuleert anderen eraan te beginnen. Meedoen en actief een bijdrage leveren, dat is de uitnodiging van PIM aan alle marketeers.’

Bestuur PIM

De overige bestuursleden van PIM zijn Ab Chakai (Movir), Abena Anokyewah (GVB), Alexander van Dam (AGU), Martine de Vries (KPMG) en Monique Brand Flu (Buma/Stemra).

PIM Yvonne Nassar (l) en Charelle Akihary (r) 4-10-22 HR

Yvonne Nassar (l) draagt voorzitterschap PIM over aan Charelle Akihary (r)

Ander algemeen

Algemeen

Sterk Digitaal Merk van Ingmar de Lange wint PIM Marketing Literatuur Prijs 2022

24 november 2022
Het boek ‘Sterk Digitaal Merk’ is door de jury van dePIM Marketing Literatuur Prijs verkozen tot hét marketingboek van 2022. Auteur…
Algemeen

Dit zijn de tien nominaties voor de PIM Marketing Literatuur Prijs 2022

04 oktober 2022
Tien boeken zijn genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2022. Platform Innovatie in Marketing (PIM) wil met deze prijs de innovatieve ontwi…

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox